Sparkmail: functionaliteit en schoonheid hand in hand

Een tijdje terug bespraken we de mailapp Airmail op deze website. Een schitterende e-mailclient. Je kunt hier de post nog een keer teruglezen. Maar er zijn meer mailpareltjes onder de zon.

Zo is er Spark. Een prachtige e-mailclient voor op je Mac of op een van je IOS-devices. Spark heeft namelijk een geweldige combinatie van krachtige functies en een mooie gebruikersinterface. Je kunt Spark gebruiken als je persoonlijke productiviteitstool, maar Spark biedt ook enkele innovatieve functies voor teams die samen aan e-mails moeten werken.

Interface

Overal waar je kijkt in Spark, zie je functies die er op gericht zijn om het werken met en aan e-mails te verbeteren. Het eerste dat opvalt, is de slimme inbox, die e-mails van al je accounts verzamelt en deze automatisch in categorieën organiseert, zoals meldingen, nieuwsbrieven, persoonlijk en gezien. Zo worden eerst de echte e-mails van echte mensen getoond, zodat je kunt reageren op de dingen die belangrijk zijn en de rest kunt bewaren voor later.
Een andere unieke functie in Spark is Quick Antwoorden, waarmee je korte, sjabloonantwoorden kunt verzenden. Deze kunnen handig zijn wanneer je bijvoorbeeld moet aangeven dat je een e-mail hebt ontvangen of gezien, maar niet per se een lang antwoord wil formuleren. En als het bericht geen reactie vereist, kunt je 4 verschillende veegbewegingen gebruiken om het als gelezen te markeren, te archiveren, voor later vast te zetten of volledig te verwijderen.

De mooie interface van Spark

Slimme mappen

Een van de dingen die bijvoorbeeld Apple Mail goed doet, is de ondersteuning voor slimme mailboxen. Hiermee kun je aangepaste postvakmappen maken die je e-mailberichten automatisch organiseren op basis van criteria zoals van wie het afkomstig is, wat er in de onderwerpregel staat of op welke dag het werd ontvangen. Nadat je slimme mappen hebt ingesteld en gebruikt in Apple Mail, kan het even wennen zijn om over te schakelen naar een e-mailclient die dit niet ondersteunt. Gelukkig biedt Spark deze ondersteuning voor slimme mailboxen ook. En ze zijn zelfs nog eenvoudiger te maken dankzij de ingebouwde slimme zoekfunctie. Slim zoeken wordt overal in Spark weergegeven en werkt net als Spotlight voor je e-mailclient. Het enige wat je hoeft te doen is beginnen met typen en Spark toont je onmiddellijk de beschikbare opties.

Integratie met productiviteitstools

Spark integreert ook rechtstreeks met andere productiviteits-apps zoals Things, OmniFocus, Evernote en Bear. Hoewel de integraties veel van de standaardfunctionaliteit bieden die beschikbaar is in andere e-mailapps van derden (zoals het toevoegen van een einddatum voor een taak of het kiezen van een notebook voor referentiemateriaal), is het exportvenster aangepast aan de stijl van de dienst die je gebruikt . Je kunt persoonlijke informatie toevoegen voordat je exporteert en sommige services bieden extra opties zoals het kopiëren van de link naar het bericht of het exporteren van het bericht als PDF.

Spark en Evernote
Spark en Bear

Teams in Spark

Spark bevat ook functies die het een geweldige oplossing maken voor een op teams gebaseerde e-mailtool. Op het eerste gezicht kan het moeilijk zijn om de waarde of behoefte aan teamgebaseerde e-mail in te zien. En dat is best voorstelbaar. Ook als je de samenwerkingsfuncties van Spark nooit gebruikt, is het nog steeds een ongelooflijke goede e-mailclient. Maar soms kan het handig zijn om een gesprek over een e-mail te voeren, zoals bij het verzenden van een voorstel naar een potentiële klant. En Spark maakt dat mogelijk. Spark houdt alle reacties privé, zodat je teamgenoten kunnen bellen voordat ze verzenden, zodat je samen een betere reactie kunt creëren. Dit is ook een veel betere methode om mensen “op de hoogte” te houden dan de traditionele CC of BCC-methode. Dat leidt alleen maar tot rommelige inboxen. Je kunt ook bestanden toevoegen aan je opmerkingen, zodat alle gerelateerde klantendocumenten bij elkaar worden gehouden. 

Ondersteunende e-mailclients

Naast Google en iCloud ondersteunt Spark nogal wat verschillende soorten e-mailaccounts, zoals Yahoo, Hotmail, Office365, Microsoft Exchange, Zoho en nog vele andere. 


Eén antwoord op “Sparkmail: functionaliteit en schoonheid hand in hand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.