Airmail: een schitterend alternatief voor Apple’s mail-app

Niets ten nadele van de native mail-app van Apple. Je kunt er genoeg mee. Mail verzenden en ontvangen natuurlijk, maar ook ordenen in slimme mappen. Toch zijn er genoeg alternatieve mailapps op de markt. Voor wat betreft de Mac-omgeving spannen Spark en Airmail wat mij betreft de kroon. In dit artikel gaan we wat dieper in op Airmail.

Airmail 3

Sinds 2016 is Airmail 3 uitgerold. En in deze versie zitten erg mooie nieuwe functionaliteiten. Zeker voor kenniswerkers. En de kern van al die functionaliteiten is dat je Airmail heel gemakkelijk naar je eigen voorkeuren kunt inrichten. Qua kleur, lettertype, maar ook de veegbewegingen en menuknoppen waarmee je snel een mail kunt archiveren, verwijderen of beantwoorden. Je hebt de keuze uit meer dan 10 opties zoals je op de foto hieronder ziet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slimme mappen

Een andere fijne functie in Airmail is het kunnen werken met Smart Folders. Slimme mappen. Kan met de mailapp van Apple ook, maar in Airmail dus ook. Als je een zoekopdracht uitvoert krijg je de mogelijkheid om een slimme map aan te maken. Als je dat doet worden mails die bepaalde woorden bevatten bij elkaar in die slimme map gezet.

Integratiemogelijkheden

En natuurlijk is daar de integratie met tal van productiviteitsapps. Je kunt koppelen met bekende partijen als Dropbox en Onedrive, maar ook met Asana en Trello. Dat geeft Airmail in mijn optiek wel een voorsprong op de mailapp van Apple. Op de foto hieronder is te zien dat een aantal van die geintegreerde productiviteitsapps aan de linkerbovenkant van de mailtekst komen te staan (in mijn geval Evernote, Google Drive en Icloud). Met 1 druk op de knop wordt je mail in die betreffende app opgeslagen.

 

Ondanks al die functionaliteiten en integratiemogelijkheden blijft Airmail ook voor de look and feel een fijne mailapp.

Donkere zijbalk

Zijn er dan geen punten die beter kunnen in Airmail? Weinig. Mij valt een dingetje op. Je kunt bijna alles naar je eigen persoonlijke believen instellen in Airmail, behalve de themakleur van de app zelf. Die is donker. Geen punt als je daar van houdt, maar als je zelf van wat lichtere kleuren houdt, dan is dit nou net niet aan te passen.

Eindoordeel

Al met al is Airmail als alternatief voor de mailapp van Apple zelf een meer dan fantastisch alternatief.  Als je eens een ander mailprogramma wil proberen, dan raad ik je Airmail van harte aan. Airmail is er ook voor je IOS-device. Dat maakt het helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.