Bear: de prachtige notitie-app voor Mac, Ipad en Iphone

Voor het maken van notities kennen de meeste van ons wel Evernote, Onenote en Simplenote. Een relatief nieuwe loot aan deze boom is Bear. Gelanceerd in 2016 en in dat jaar al meteen verkozen tot de beste Mac app van het jaar.

Minimalistisch

Net als veel andere notitie-apps maakt Bear gebruik van de bekende drie-schermen-weergave. Helemaal links vind je de zijbalk met de structuur van je notities, een prullenmand en instellingen. Mappen zijn er niet, orde breng je aan door middel van hashtags. Op het tweede scherm vind je je gekozen notities, met een tik erop open je er een in het derde scherm. Daarbij ziet Bear er lekker clean en minimalistisch uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markdown

Voor mensen die veel teksten schrijven, zal de integratie van de opmaaktaal Markdown een groot voordeel zijn. Hiermee pas je het uiterlijk van teksten in een mum van tijd aan, zonder dat je aan de formattering hoeft te sleutelen. De functionaliteit van Bear is groter dan die van Notities. Het komt eerder in de buurt van Evernote en OneNote. Het is iets meer op het schrijven van een tekst gericht dan op het onthouden van dingen of archiveren. Je kunt de geschreven teksten omzetten naar PDF en ze zo weer delen in andere apps.

Ordenen met hashtags

Zoals al eerder gesteld kent Bear geen mappenstructuur, maar kun je taggen door het gebruik van hashtags. Dat kan gewoon midden in een tekst. Je brengt op die ordening aan helemaal op de manier zoals je denkt. De tags die je via een hashtag hebt aangemaakt, zijn te zien in de zijbalk.

Apple

Bear werkt alleen in het Apple ecosysteem. Dat kun je als een nadeel zien. Sommigen zien dat overigens ook als een groot voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.