Wat doet Docacces?

Wat doen we?

Bij Docacces denken we na over het kennisintensieve werken in grote organisaties, maar ook in mkb-organisaties. Het gaat dan vooral over werk(plek)concepten, collaboration en allerlei technologische toepassingen die ons helpen om als individu of als team productiever en effectiever te zijn. We publiceren hierover, maar dat niet alleen. We kunnen ook helpen bij het in de praktijk toepassen van een methode of systeem dat het beste bij uw organisatie past.

IMG_0234

Informatiehuishouding, kennisdeling en collaboration

Voor bijna alle bedrijven en instellingen is informatie het belangrijkste halffabricaat. Een goede informatiehuishouding is onontbeerlijk voor een goed bedrijfsresultaat. Wij publiceren over het snijvlak van informatievoorziening, bedrijfsvoering en kenniswerk. Maar ook het samenwerken in en aan documenten en hoe teams snel aan de voor hen relevante informatie kunnen komen en die kunnen gebruiken in hun eigen processen.

Productiviteit

Met alle apps die we voor onze productiviteit kunnen gebruiken, is er de kans dat een methodiek of een systeem leidend gaat zijn bij ons werk. Wij kijken daar anders tegen aan. Kennis- en informatieprofessionals willen een (digitale) werkomgeving die naadloos aansluit bij hun persoonlijke manier van werken. En dat kan! Al die apps gebruiken we daar als hulpmiddelen voor. Om dingen voor ons te onthouden of makkelijker te maken. Zodat we onze zeer beperkte hersencapaciteit kunnen gebruiken voor het bedenken van creatieve ideeen. Sommige van die apps kunnen van een enorme toegevoegde waarde zijn, maar er zijn er maar genoeg die niet brengen wat ze beloven. Een ideaal productiviteitssysteem dat voor iedereen toepasbaar is, zijn wij nog niet tegengekomen. Dus is het zoeken naar de ideale manier van kenniswerken die het beste bij je past. Bij Docacces onderzoeken we verschillende methoden en systemen. Daardoor weten we al vrij snel of een app, systeem of methode voor een organisatie of individu nuttig kan zijn.