Nieuwe release LibreOffice

Vorige week heeft de Document Foundation de release van LibreOffice 6.3 aangekondiogd. In deze release zitten vele nieuwe functionaliteiten, maar ook relevante prestatieverbeteringen.

Writer en Calc

De prestaties van Writer en Calc zijn verbeterd. In tekstbestanden kun je nu met verschillende bladwijzers en het opslaan van Calc-sheets als .XLS gaat ook sneller. In Calc vervangt een nieuwe vervolgkeuzewidget in de formulebalk de oude tool Som, waardoor de gebruiker snel toegang heeft tot de meestgebruikte functies.

PDF A2

Exporteren als PDF is verbeterd met de ondersteuning voor het standaard PDF / A-2-documentformaat, dat door verschillende organisaties nodig is voor langdurige opslag van bestanden. Bovendien is het ontwerp van bewerkbare PDF-formulieren vereenvoudigd met de toevoeging van het menu Formulier aan Writer, om een ​​van de sterkste functies van LibreOffice verder te verbeteren. Documenten kunnen nu worden bewerkt om gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens, te verwijderen of te verbergen voordat het bestand wordt geëxporteerd of gedeeld.

Beschikbaarheid

LibreOffice 6.3 is onmiddellijk beschikbaar via de volgende link : https://www.libreoffice.org/download/ . De minimumvereisten voor je besturingssystemen zijn Microsoft Windows 7 SP1 en/of Apple macOS 10.9.

Eén antwoord op “Nieuwe release LibreOffice”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.