Desktop apps voor Proton Drive

Ik besteedde al meerdere malen aandacht aan Protonmail op deze site. De meest recente post over Protonmail kun je hier lezen. Proton streeft met haar applicaties naar een internet waarbij privacy de standaard gaat zijn. Ze hebben een mail- en agenda-applicatie en hun storage-oplossing – Proton Drive – bevindt zich nog in de beta-versie. Voor mobiele devices zijn hiervoor al apps beschikbaar. Maar voor desktops nog niet. Daar moeten we het nog doen met de weboplossingen.

Standalone desktop apps voor Proton Drive

Het Proton Drive-team werkt momenteel aan twee nieuwe apps: standalone desktop-apps voor Windows en macOS. De Windows-app is verder in de ontwikkelingscyclus en deze komt waarschijnlijk al eind 2022 beschikbaar voor een beperkt aantal betatesters.

MacOS

Er moet nog wat meer worden gedaan voordat de macOS-app klaar is. Hiervoor zal er een versie voor betatesters in de eerste helft van 2023 beschikbaar komen.

Verder ontwikkelpad

Proton richt zich in eerste instantie vooral op het maken van apps voor alle belangrijke apparaten en het uitbouwen van de kernfuncties van die apps. Die functies zijn: Veilig bestanden en mappen opslaan, delen en beheren, pdf”s en afbeeldingen rechtstreeks kunnen bekijken in de Proton Drive-app. En natuurlijk het synchroniseren van lokale bestanden met de online Proton Drive en dit allemaal met end-to-end-codering.
Zodra deze kernfuncties ontwikkeld zijn, gaat Proton functies toevoegen die de gebruikerservaring en de bruikbaarheid van de app verbeteren, zoals versleuteld zoeken en verschillende samenwerkingsmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.