Trello

Wat is Trello

Trello houdt wat mij betreft het midden tussen een online projectmanagementsysteem en een collaborationplatform. De opbouw met boards, lijsten en kaarten is visueel erg mooi en benadert het magneetbord van vroeger waarop je met behulp van fysieke kaartjes en gele post-its de voortgang van allerlei planningen in de gaten kon houden.

trello-cards basisWaar kun je Trello voor gebruiken?

Het is eigenlijk de bedoeling dat je per board de voortgang van activiteiten van links naar rechts kunt volgen. De afzonderlijke activiteiten leg je weer op kaartjes vast. Als een activiteit in een bepaalde fase zit en die fase wordt afgerond, dan sleep je het naar de volgende lijst op het board voor de volgende fase.

Trello basis 3Op die manier is de (work)flow te volgen. En als je alle fasen hebt doorlopen kan de kaart worden gearchiveerd. Niet iedereen gebruikt op deze manier de boards en lijsten. Sommige mensen beschouwen een lijst als een project. Weer anderen gebruiken een board voor een project.

Trello DocaccesOp deze manieren kun je Trello dus gebruiken op de manier die het beste bij je past.

E-mail-integratie

Een mooie functionaliteit van Trello is dat je per board een email-adres kunt genereren. Je kunt dan email waarvan je vindt dat die bij dat specifieke board hoort daar naartoe mailen. Inclusief bijlagen. Erg mooi en handig.

Collaboration

Per kaart zijn er daarnaast ook nog mogelijkheden om commentaar te geven op de activiteiten of apart bijlagen bij te voegen. Op die manier wordt het samenwerken aan activiteiten ondersteund. Je kunt handige checklists in je kaarten gebruiken, een due-date invoeren en labels toevoegen. Deze laatste functionaliteit vind ik wat minder uit de verf komen, aangezien je per kaart slechts een kleur te zien krijgt die een bepaald label vertegenwoordigt. Dit moet ook anders kunnen.

Resumerend

Trello blinkt uit door zijn mooie vormgeving. Is makkelijk en gebruikersvriendelijk. Ik kan me goed voorstellen dat voor wat kleinere organisaties die veel met deadlines werken zoals reclamebureaus of consultancybureaus Trello een prima tool is. Voor wat grotere organisaties schiet Trello net even tekort. Het is als planningstool net wat te globaal en als samenwerkingstool zijn er ook betere opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.