Het ECM van Alfresco

Het Enterprise Content Managementsysteem van Alfresco wordt in steeds meer organisaties in Nederland gebruikt als oplossing voor het beheer van (ongestructureerde) informatie. Bij de Drechtstedengemeenten (ongeveer 3000 eindgebruikers in 7 organisaties) wordt Alfresco in 2016 en 2017 uitgerold als recordmanagement- en (mogelijk) collaborationplatform. Hier maakt Alfresco onderdeel uit van de nieuwe totaaloplossing voor zaakgericht werken.

De gemeente Utrecht is een stapje verder. Daar is na een geslaagde pilot in de afgelopen zomer besloten om Alfresco verder uit te rollen. Lees hier meer over de eerste ervaringen van de gemeente Utrecht met het ECM van Alfresco.

Bron: Overheid360.nl

Over Edwin Bressers 47 Artikelen
We hebben de hele wereld als bron van data en informatie tot onze beschikking. Om je als kennisprofessional in deze brei staande te houden is soms een opgave. Hoe onthoud je alles? Hoe orden je alles? En hoe richt je je werk daar bij in? Dat is vaak heel persoonlijk. Ik schrijf daar graag over en ik help collega's graag in hun denkproces hierbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.