Google Keep: De notitie-app van Google

Ontstaan

Google Keep is de notitie-app van Google. Deze app zag in 2013 het levenslicht als opvolger van Google Notebook. De app draait als webapplicatie, onder Android en inmiddels ook onder IOS.

Google Keep 1

Keep is een erg gebruikersvriendelijke en toegankelijke notitie-app. In het brede landschap van notitie-apps laat Keep zich nog het beste vergelijken met de notitie-app van Apple. Onenote (van Microsoft) en Evernote zijn wat mij betreft veel meer dan kale notitie-apps. OneNote integreert volledig met de Office-suite van Microsoft. Evernote met heel veel andere applicaties. Keep mist die integratiefunctionaliteiten.

Functionaliteiten

Het aanmaken van een notitie in Keep is makkelijk. De notities in Keep kunnen in een lijstweergave of rasterweergave gepresenteerd worden. Als ordeningsmethodes kun je met kleuren werken of met labels (tags). Ik ben zelf niet zo ingesteld op kleuren, maar voor wie dat wel is, geeft deze manier voldoende mogelijkheden om in je verzameling van notities ordening aan te brengen. De labels zijn de andere manier om dit te doen. Werkt ook prima.

Schermafbeelding 2016-01-09 om 20.29.55 

Je kunt foto’s importeren in je notities, makkelijk (afvink)lijsten aanmaken, je kunt de notities delen met wie je maar wilt. In de mobiele versies van Keep is het ook mogelijk om audiofragmenten in te voegen. Ook zit er een herinneringsoptie in. Dit alles maakt van Keep ook een handige todo-app.

Schermafbeelding 2016-01-09 om 20.29.06

Daar waar je in Evernote, OneNote, maar ook in de notitie-app van Apple andere documenten kunt invoegen, kan dat in Keep niet. Keep accepteert alleen .jpg, .jpeg en .png-bestanden om in te voegen. Met documenten werkt het in Keep net andersom. Als je in Keep een notitie hebt aangemaakt, kun je die als Google Document in Google Drive opslaan. Daar kun je er dan verder aan werken.

Zoeken

Het zoeken in Keep is natuurlijk goed geregeld. Dat kan natuurlijk ook niet anders bij Google. Er kan op elk woord in je notities worden gezocht en inmiddels kan er ook op labels worden gezocht (dat heeft even geduurd).

Resumerend

Al met al is Keep een prima notitie-app. Puur voor het maken van notities voldoet Keep uitstekend. Makkelijk te ordenen. Goed doorzoekbaar. Jammer dat er geen documenten als bijlagen ingevoegd kunnen worden. Zelfs geen Google Drive-documenten. Dat zou toch moeten kunnen. Misschien bij een volgende release.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.