Chatten en samenwerken in Slack

Slack is een samenwerkingsplatform dat teams een centrale plaats biedt om – real-time – te praten over wat ze bezighoudt, bestanden te delen en samen aan projecten te werken. Slack verhoogt de productiviteit door de hoeveelheid tijd die we nu besteden aan het opstellen van e-mails te beperken.

Waarom Slack?

Slack faciliteert (snelle) informele gesprekken waaraan een relatief groot aantal mensen in een korte periode deel kunnen nemen en hun input voor moeten leveren. Dit maakt Slack tot het aangewezen platform voor digitale (ad-hoc) brainstormsessies. Slack is ook een goede plek voor teams om de koppen bij elkaar te steken wanneer er dringende zaken aangepakt moeten worden. E-mail is dan wat minder geschikt, omdat het met e-mail wat ingewikkelder is om ieders inbreng goed bij te houden. Zeker als er meerdere mensen aan een sessie deelnemen. Slack is dus een uitstekend communicatieplatform, maar het is zeker geen vervanging voor e-mail. Elk systeem/platform heeft zo zijn eigen voordelen, dus het is het beste om ze in combinatie met elkaar te gebruiken.

Ordening en integraties

Je kunt in Slack je chat- en brainstormsessies ordenen aan de hand van zogenaamde kanalen (channels). Deze maak je zelf. Per kanaal kun je ook weer mensen uitnodigen die over dit specifieke onderwerp mee kunnen praten. Daarnaast kan Slack ook geïntegreerd worden met verschillende andere applicaties die in veel organisaties gebruikt worden. Denk daarbij aan Trello of Asana op het gebied van projectbeheer. Als het gaat om bijvoorbeeld bestandsopslag integreert Slack met o.a. Google Drive en Microsoft OneDrive.

Zoeken

Dankzij een goede en uitgebreide zoekfunctie kunnen gebruikers eenvoudig zoeken in berichten, kanalen en bestanden om de informatie te vinden die ze nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.