Evernote is echt alles omvattend

Het is al weer even geleden dat ik op deze site aandacht besteedde aan Evernote. Deze “informatiestilte” had een reden. Ik heb serieus gekeken naar goede alternatieven voor Evernote. En tot op het moment van nu zijn ze er niet.

Alles omvattend

Ik heb de afgelopen jaren echt grondig gezocht naar een alternatief. Enerzijds omdat het toch niet zo kan zijn dat Evernote geen gelijkwaardige concurrenten heeft en anderzijds omdat ik mijn hele hebben en houden in Evernote onderbreng. En mocht het zakelijk gezien slecht gaan met Evernote dan wil ik een alternatief hebben. Maar een gelijkwaardig alternatief heb ik niet kunnen vinden. En echt, ik heb vele apps geprobeerd die stelden dat ze een goed alternatief voor Evernote waren.

Alternatieven

OneNote, Google Keep, Bear, de standaard notitie-app van Apple, Quip, Simplenote, Notability, iA Writer, Ulysses, Byword en zo kan ik nog even door gaan. Deze apps zijn over het algemeen goede producten. Echt geen rotzooi. Maar hun kracht zit vaak maar in 1 specifieke functionaliteit. Het zijn of goede apps voor het maken van platte notities (Keep, Simplenote, Notability, notitie-app Apple) of goeie apps voor het schrijven van teksten (Ulysses, iA Writer, Byword), maar wat Evernote kan betekenen voor je prive of onderneming kunnen deze apps niet evenaren. Quip gaat meer richting een office-achtige oplossing, Bear is prachtig gestileerd, maar schiet qua functionaliteit te kort en OneNote heeft wat mij betreft niet het gebruikersgemak en is minder intuïtief dan Evernote.

Wat kan er allemaal met Evernote?

Om alle functionaliteiten van Evernote goed te beschrijven, zijn meer posts nodig dan alleen deze. Evernote heeft functionaliteit om ordening en structuur in je informatiehuishouding aan te brengen (met zgn. stapels, notitieboeken en notities). Evernote heeft goede functionaliteiten om je informatieverzameling te ontsluiten (tags en een uitstekende zoekfunctie) en Evernote integreert met vele andere apps.

Waar je Evernote ook voor kunt gebruiken…

Evernote is door zijn prima functionaliteiten ook in te zetten als CRM-systeem of als record managementsysteem. Voor een zzp’er of als kleine onderneming zijn dit vaak systemen die erg kostbaar zijn. Ik zal in volgende posts ingaan hoe je Evernote kunt gebruiken als CRM-systeem en ook als record managementsysteem.

Over Edwin Bressers 47 Artikelen
We hebben de hele wereld als bron van data en informatie tot onze beschikking. Om je als kennisprofessional in deze brei staande te houden is soms een opgave. Hoe onthoud je alles? Hoe orden je alles? En hoe richt je je werk daar bij in? Dat is vaak heel persoonlijk. Ik schrijf daar graag over en ik help collega's graag in hun denkproces hierbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.