Gmail downloaden als .EML

Gmail van Google is een van de meest gebruikte mailclients ter wereld. Handig en zeer gebruikersvriendelijk. Maar sommige functies die andere mailclients wel hebben, komen in Gmail vaak niet voor.

Downloaden van de mail

Soms kan het handig zijn om een mail (en zijn bijlagen) te downloaden. Je kunt de mail dan later openen in een andere mailclient (Outlook, Thunderbird, Apple Mail enz.). Of je kunt je mail als bijlage meezenden in een mail. Dat kan soms ook erg handig zijn. De .EML-extensie is dan een veel gebruikte extensie hiervoor.

Nu dus ook in Gmail

Dit downloaden van je mail en hem opslaan als .EML-document kan vanaf nu ook in Gmail.

Je gaat in je mail naar het zogenaamde “overflow”-menu. Dat is het uitrolmenu van de 3 puntjes dat je rechtsboven in je mailtje ziet. Dan kies je voor de optie “Bericht downloaden” (zie afbeelding hierboven). En klaar is Kees. Moeilijker wordt het niet bij Google. Het is soms wat langer wachten op voor de hand liggende functionaliteit.

Over Edwin Bressers 47 Artikelen
We hebben de hele wereld als bron van data en informatie tot onze beschikking. Om je als kennisprofessional in deze brei staande te houden is soms een opgave. Hoe onthoud je alles? Hoe orden je alles? En hoe richt je je werk daar bij in? Dat is vaak heel persoonlijk. Ik schrijf daar graag over en ik help collega's graag in hun denkproces hierbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.