Mailspring…een welkome nieuwe desktop mailclient


Is er tegenwoordig nog wel een goede desktop-e-mailclient te vinden? Deze vraag had vroeger een handvol geweldige antwoorden gekregen: Thunderbird, Airmail en Mailbox, om er maar een paar te noemen. Maar tegenwoordig kosten ze geld of er zijn gewoon teveel goede online alternatieven. Gmail om er maar eens eentje te noemen.

Doorstart Nylas Mail

Gelukkig heeft Ben Gotow – een van de stichters van de voormalige mailapp Nylas Mail – een doorstart gemaakt met een nieuw bedrijf (Foundry 376). En zijn bedrijf lanceerde ook een nieuwe mailapp. Mailspring. Overduidelijk gebaseerd op Nylas, maar dat is alleen maar gunstig.

user interface mailspring

Mailspring is open source. De basisversie van Mailspring is een mooie no-nonsense desktop e-mailclient. Het heeft een mooie user interface, is zeer intuïtief in het gebruik en is gespeend van allerlei overbodige toeters en bellen.

Over Edwin Bressers 47 Artikelen
We hebben de hele wereld als bron van data en informatie tot onze beschikking. Om je als kennisprofessional in deze brei staande te houden is soms een opgave. Hoe onthoud je alles? Hoe orden je alles? En hoe richt je je werk daar bij in? Dat is vaak heel persoonlijk. Ik schrijf daar graag over en ik help collega's graag in hun denkproces hierbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.