Thunderbird ontvangt bijna € 6 miljoen aan donaties in 2022

Nog meer nieuws van Thunderbird. Dit keer financieel. Werd vorige maand de geheel vernieuwde versie Supernova gepresenteerd, nu meldt moederbedrijf Mozilla dat ze in 2022 ruim € 5,8 miljoen aan donaties heeft ontvangen.

Flinke toename

Dit betekent een toename van 128% t.o.v. 2021. Het bedrag van € 5,8 miljoen dat Thunderbird heeft ontvangen, is te danken aan ongeveer 300.000 dagelijkse gebruikers. Donateurs gaven gemiddeld 21 dollar. Dit meldt Thunderbird in hun blog op hun eigen site. Volgens Thunderbird-manager Ryan Sipes stond Thunderbird een paar jaar geleden nog ‘in de overlevingsmodus’. Vanwege de donaties van afgelopen jaren is dat niet meer het geval. Aan het begin van 2022 had Thunderbird 15 mensen in dienst. Inmiddels is dat opgelopen tot een team van 24 vaste medewerkers.

De toekomst van Thunderbird is weer zonnig

Mozilla, waar Thunderbird als aparte stichting onder valt, had lange tijd weinig aandacht voor de e-mailclient. In 2015 was het bedrijf zelfs van plan het project helemaal af te stoten en bij een ander bedrijf onder te brengen. Veel gebruikers besloten daarop geld te doneren om de software in leven te houden. Inmiddels wordt Thunderbird weer actief onderhouden en krijgt de software constant nieuwe features. Zo maakte het bedrijf een paar maanden geleden bekend de interface van Thunderbird volledig opnieuw op te bouwen wat uiteindelijk resulteerde in de lancering van versie 115.0. Ook bekend als Supernova. Enkele weken terug besteedde ik dat aandacht aan op deze site. Met het geld dat binnenkomt wil Mozilla bijvoorbeeld een iOS-app gaan bouwen. Op Android is Thunderbird al te gebruiken in de vorm van de app K9-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.