Nog productiever door integratie Evernote en Google Drive.

Vorige week werden we verrast door Evernote en Google. Deze twee tech-reuzen hebben een volgende stap in hun samenwerking gezet. Ze hebben een directe integratie van Google Drive met Evernote gepresenteerd.

evernote

 

google drive
Toevoegen Drivebestanden in Evernote

Een goede zet als je bedenkt dat ruim de helft van de Evernotegebruikers ook een Google Drive-account heeft. Google staat natuurlijk bekend om zijn fantastische searchfunctionaliteit. Je vindt in Google Drive supermakkelijk je bestanden terug. Je kunt je Google Drive-bestanden nu dus ook in een Evernotenotitie integreren zonder dat je daar je Evernotenotitie voor hoeft te verlaten. Via het Google Drive-icoontje in de werkbalk in Evernote (zie afbeelding hieronder) kun je de Google Drive-bestanden toevoegen.

 

evernote met annotatie

 

Doorzoekbaar en synchronisatie

Het mooie is dat in Evernote deze bestanden ook doorzoekbaar worden. Daarnaast is het zo dat wanneer je in Google Drive een bestand aanpast dat al ergens in een Evernotenotitie staat, deze in Evernote automatisch ook wordt aangepast. Deze integratie maakt het nog makkelijker om informatie te ontsluiten en te ordenen op de manier die bij je past.

 

Resumerend

Voorlopig gaat het hier nog over een beta-integratie die alleen nog maar beschikbaar is in de webversie van Evernote (alleen onder Chrome) en voor Androidgebruikers. Deze integratie zal volgens mij echter zo succesvol blijken te zijn, dat ze ook onder andere besturingssystemen en andere browsers beschikbaar komt. Hopelijk is dit het begin van een mooie en langdurige samenwerking tussen Google en Evernote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.