Extra functionaliteit Evernote Web Clipper in Chrome

Evernote heeft het de laatste tijd zwaar te verduren. De vernieuwde abonnementsstructuur heeft daar geen goed aan gedaan. Die negativiteit is wat mij betreft onterecht. Op de nieuwe abonnementsstructuur kom ik op een later moment nog wel terug. Om wat tegenwicht te bieden aan deze geluiden wil ik een – al even bestaande – leuke/handige functionaliteit van Evernote onder de aandacht brengen.

Emailen naar Evernote 

Als je een Plus-, Premium- of Businessaccount hebt, kun je al enige tijd emails doorsturen naar je Evernote-account. Je kunt in de onderwerpsregel van de mail er zelfs voor zorgen dat je mail in het goede notitieboek terecht komt of voorzien wordt van de juiste tags. Erg handig maar nog wel wat bewerkelijk. Je kunt hier bijvoorbeeld alleen maar tags toevoegen die er al zijn. Dat kan soms onhandig zijn.

Evernote Web Clipper

We kennen de Evernote Web Clipper als functionaliteit om (delen van) websites in je notitieboeken in te kopiëren. Binnen Google Chrome heeft de Evernote Web Clipper-extensie een extraatje. Als je een mail (geldt alleen voor Gmail uiteraard) naar een notitieboek wil transfereren, dan gebruik je ook de Web Clipper. Als je de mail opent die je naar Evernote wil hebben, dan klik je op het Web Clipper-icoontje in de extensiebalk. Zoals op de afbeelding is te zien, kun je dan ook een email selecteren. Als het goed is, doet de Web Clipper dit vanzelf. Je kunt nu ook zelf het notitieboek erbij zoeken, tags toevoegen (zelfs nieuwe tags) en je kunt nog platte (notitie)tekst meegeven. Echt hartstikke handig!

 

 

 

Evernote extensie in Chrome

 

Resumerend

De Chrome-extensie van Evernote Web Clipper werkt echt handig om snel en efficiënt je mail uit Gmail te ordenen binnen Evernote. Voor mij het bewijs dat de samenwerking tussen Google en Evernote veel productiviteitswinst voor kenniswerkers kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.