Chrome-extensie voor Google Keep

De notitie-app van Google – Keep – was bij zijn lancering in 2013 een redelijke basic notitie-app. De afgelopen jaren zijn er inmiddels wel wat functionaliteiten aan toegevoegd. Zo kun je er nu foto’s in uploaden, kun je markeringen in notities aanbrengen en is de zoekfunctionaliteit aanmerkelijk verbeterd.

 

Chrome-extensie

De afgelopen week heeft Keep een Chrome-extensie gekregen. Dat maakt het mogelijk om op een makkelijke manier websites te bewaren in een Keep-notitie. De extensie werkt op 2 manieren.

De ene manier is gebruikmakend van het Keep-icoontje rechtsboven in Chrome. Op de afbeelding hieronder is dit te zien. Je klikt op dat icoontje en er opent zich een venster. Standaard wordt daar de naam van de webpagina in gezet. Je kunt dat zelf overigens aanpassen. In de regel daaronder wordt de URL weergegeven. Vervolgens kun je je notitie verder met tekst aanvullen. Je kunt de notitie ook van (bestaande) labels voorzien.

Keep Chrome extensie 2

 

 

 

 

 

 

 

Een andere manier om gebruik te maken van de extensie in Chrome is op de afbeelding hieronder te zien. In dit geval klik je op de pagina waarin je aan het werk bent op je rechtermuisknop. In het uitrolmenu dat dan openklapt kun je Keep activeren. Ook op deze manier kun je dan een notitie aanmaken.

 

Keep uitklapmenu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resumerend

Deze functionaliteit is vooral geschikt als je een lang stuk tekst aan het lezen bent en je wilt zonder de webpagina te verlaten toch een notitie aanmaken om wat aantekeningen te maken.

Al met al een zeer waardevolle aanvulling van Keep. Met deze functionaliteit zet Keep weer een stapje richting zijn notitieconcurrenten Onenote en Evernote.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén antwoord op “Chrome-extensie voor Google Keep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.