App-opruiming

Hoe je app-collectie te beheersen?

 

Ik gebruik mijn Ipad en Iphone voornamelijk zakelijk. En aangezien ik heel veel gebruik maak van mijn Ipad is het van belang dat ik er (kwalitatief) de juiste apps op heb staan, maar ook qua hoeveelheid. En dan bedoel ik…niet te veel apps! En misschien ben ik niet de enige, maar ik loop zowel op mijn IPad als op mijn IPhone tegen het gegeven aan dat ik een bijna ondoordringbare hoeveelheid apps er op heb staan. En als ik me dan voorneem (of voor moet nemen, omdat beide devices vol dreigen te lopen) om een opschoonactie te houden, dan kan ik eigenlijk amper afscheid nemen van apps. Zelfs apps die ik nauwelijks gebruik. Mijn saneringsdiscipline was tot voor kort beneden alle peil.

 

 

Apps te over....
Apps te over…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opruimen!

 

Daarom heb ik me er toe gezet om op gezette tijden zowel Ipad als Iphone een grote schoonmaakbeurt te geven. En als chronische twijfelaar heb ik me bij dat schonen een keihard criterium gesteld….Apps die ik de laatste 2 maanden niet gebruikt heb, verwijder ik van Ipad en Iphone. En dat ruimt lekker op. Mocht ik ze overigens ooit weer nodig hebben, dan staan ze er snel genoeg weer op. Zo hou je de hoeveelheid apps wat in de hand.

 

Goede kwaliteit

 

Een ander aspect is de kwaliteit van de apps. En dan bedoel ik nog niet eens de technische kwaliteit van de apps. Die kunnen vaak de toets der kritiek wel doorstaan. Het zit hem vaak in de functionaliteit. Als kenniswerker maak ik veel gebruik van productiviteitsapps (in de meest brede zin van het woord) en bij dit soort apps zijn de gratis varianten vaak erg mager. Het is meer dan de moeite waard om te ontdekken welke van deze apps het beste bij jouw manier van werken past en dan is het meer dan het overwegen waard om er een betaalde variant van aan te schaffen. Vaak worden er verschillende betaalde varianten aangeboden. Maak dan gebruik van de free trial-aanbiedingen om te onderzoeken of een app bij je past. Als dat het geval is, investeer er dan in en probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rang te blijven zitten. Het komt je werk echt ten goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.