Mailplane: voor de echte Gmailgebruikers

In de categorie “goede e-mailclients” laat ik desktopversies van e-mailprogramma’s voor de Mac de revue passeren. Dit keer het progamma Mailplane. Een mooi programma, maar het programma ondersteunt alleen Gmail-accounts.

Gmail op als desktoptoepassing

Mailplane is een e-mailprogramma voor mensen die Gmail als desktoptoepassing willen gebruiken. Voor alle duidelijkheid….Mailplane heeft geen enkele relatie met Google zelf. De app verbetert de bestaande Gmail-webinterface. Het werkt met andere services zoals iCloud of Outlook. Mailplane ondersteunt meerdere Gmail-accounts, Google Agenda en Google Contacten. Het maakt gebruik van een interface met tabbladen (één tabblad voor elk postvak IN en elke accountkalender). Zo kun je je verschillende e-mail- en kalenderaccounts makkelijke bij de hand houden.

Handige functionaliteiten

Een van de beste functies van de app is Zoekfunctie. Hiermee kun je in één keer zoeken in alle verbonden postbussen. Dat levert echt tijd op voor gebruikers met meerdere accounts. De handige menubalk staat boven aan het scherm. Zo zie je in een oogopslag het aantal ongelezen mails, heb je snel toegang tot onlangs ontvangen berichten en kun je makkelijk een mail samenstellen.

Extensies

Via de voorkeuren van Mailplane kun je allerlei extensies inschakelen om je Gmail-ervaring te verbeteren. Hierbij zitten extensies van productiviteitsapps zoals Boomerang voor Gmail (later verzenden, trackberichten) en FullContact voor Gmail (meer informatie over de mensen met wie je in gesprek bent). Dit alles plus al het goede dat je van Gmail in de webversie al gewend bent, zoals chathulp, sneltoetsen op het toetsenbord en een goede spambeveiliging.

En dat alles voor € 29,95 voor een persoonlijke licentie.


Over Edwin Bressers 47 Artikelen
We hebben de hele wereld als bron van data en informatie tot onze beschikking. Om je als kennisprofessional in deze brei staande te houden is soms een opgave. Hoe onthoud je alles? Hoe orden je alles? En hoe richt je je werk daar bij in? Dat is vaak heel persoonlijk. Ik schrijf daar graag over en ik help collega's graag in hun denkproces hierbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.