Gmail en Evernote

Wanneer scrolde je voor het laatst door je inbox om een ​​bepaalde e-mail met belangrijke details te vinden? Lang zoeken zeker… Heel veel mensen gaan gebukt onder de terreur van hun inbox. Ondanks de beste bedoelingen en goede voornemens blijven e-mails komen en komen. Soms word je gewoon knettergek van de honderden ongelezen berichten. Je weet dat de informatie die je nodig hebt ergens in je inbox zit, maar je weet niet waar.

Evernote integreert in Gmail

Met de nieuwe invoegtoepassing Evernote voor Gmail kun je de belangrijke inhoud uit je inbox selecteren en in een notitie plaatsen. En in Evernote kun je zo’n notitie op een logische manier ordenen, ontsluiten en eventueel omzetten in een herinnering.

In de onderstaande afbeelding is te zien dat Evernote in de rechterkantlijn is komen te staan onder de typische G-suite functionaliteiten als Keep, Agenda en taken.

Gmail met rechts Evernote

In de onderstaande afbeelding is te zien wat er gebeurt als je Evernote vanuit je mail activeert.

Aan de rechterkant opent zich een Evernote-kolom

Je kiest je notitieboek wat je voor de betreffende mail wilt gebruiken, voegt eventueel tags toe en je kunt ook nog een extra notitie maken om wat context mee te geven voor de mail.

Ook voor uitgaande mail

Andersom kun je ook je bestaande notities nemen en deze bij uitgaande e-mails voegen, zodat je je gedachten kunt delen zonder ze uit Evernote te hoeven verwijderen. De notitie wordt als openbare link gedeeld, dus iedereen die de e-mail ontvangt, kan de inhoud van de notitie bekijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.