Grote IOS-update Evernote op komst

Voor Evernote was 2016 een beetje het jaar van tegenvallers en teleurstellingen. De abonnementsprijzen werden verhoogd, er was gedoe rondom meekijken in notities van gebruikers, er werden kantoren gesloten en gesneden in het personeelsbestand.

Evernote 8.0 voor IOS

Vorige week verscheen er een blog op de site van Evernote waarin een grote update van Evernote voor IOS wordt aangekondigd: Evernote 8.0 voor IOS. Er worden in de blog grote woorden gebruikt over de veranderingen die er aan komen in deze update. Maar echt concrete nieuwe functionaliteiten worden niet genoemd. Wanneer er naar voorbeelden van nieuwe features gevraagd wordt, komen daar geen heldere antwoorden op. Dat is op zich niet raar. Dat gebeurt vaker in geregisseerde campagnes waarbij de leverancier de spanning en verwachtingen opschroeft, zodat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de datum dat de update gelanceerd wordt.

Positieve insteek

Wat in elk geval hoopgevend is voor Evernote is dat ze nu vanuit een positieve insteek deze update presenteren. In de laatste jaren waren de aankondigingen steeds negatief van aard. De abonnementsprijzen gingen omhoog. De features van het gratis abonnement werden beperkt. Vanuit zakelijk perspectief acties die te begrijpen zijn. Evernote moet immers ook omzet draaien en winst maken. Maar vanuit marketingperspectief was de berichtgeving uiterst ongelukkig. En dat komt mede doordat Evernote zijn populariteit voor een deel te danken had aan de grote hoeveelheid aan functionaliteiten die praktisch weggegeven werd en waarbij ook nooit hinderlijke reclamebanners in beeld kwamen. Als je zo begint als product en je schoorsteen moet blijven roken, dan moet je vroeg of laat een keer met die vrijgevigheid breken.

Weg naar boven

Hopelijk betekent de nieuwe update die er aan zit te komen dat Evernote zowel in zakelijk opzicht als qua imago de weg weer naar boven weet te vinden. Het is ze gegund. Het is en blijft een goed product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.