ASUS FLIP C302: een beest onder de chromebooks

Sinds een klein half jaar ben ik in het bezit van de nieuwe ASUS Chromebook Flip C302CA. Ik vond de tijd rijp om mijn eerste ervaringen met deze nieuwe Chromebook te delen.

De Flip – zoals ik hem gemakshalve maar even noem – is gepresenteerd tijdens de CES in januari dit jaar in Las Vegas. Samen met de Samsung Chromebooks Pro en Plus. Ik gebruik al een jaar of 3 een Chromebook, maar deze 3 exemplaren ondersteunen de Google Play Store, zodat je ook kunt werken met Android Apps. En dat is echt een game-changer in de wereld van de Chromebooks.

Design

De Flip ziet er fraai uit. Qua ontwerp doet hij niet onder voor “gewone” laptops. Integendeel. Hij heeft een mooi metalen chassis en hij weegt net iets meer dan 1 kilo. De Flip meet het formaat van een A4-tje. Daardoor past ie ook makkelijk in vrijwel elke tas.

 

360 graden-rotatie

Zoals de naam al doet vermoeden kan het scherm 360 graden draaien. Daarmee kun je de Flip ook als tablet gebruiken. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het toetstenbord dan niet blokkeert. M.a.w. als je hem als tablet plat op tafel legt, dan werken de toetsen onderop ook nog. En dat is niet handig.

 

 

Verdere specs

De batterij is geweldig! Met een volle batterij kun je makkelijk een (werk)dag vooruit. Tussendoor opladen is niet nodig. Dit geldt voor het reguliere kantoorwerk. Als je alleen gebruik maakt van audio of video-apps zal dat ongetwijfeld minder zijn. Daarnaast heeft de Flip een Intel M3 6Y30 processor gekoppeld aan 4 GB aan RAM. Dat maakt van dit apparaat echt een beest onder de Chromebooks.

De Flips is uitgerust met 2 USB-C poorten en een poort voor een MicroSD-kaartje. Wat de Flip echt onderscheidend maakt t.o.v. zijn Samsung-concurrenten is het backlit-keyboard. Dat werkt echt fantastisch en hierdoor kun je bij mooi weer tot ‘s-avonds laat in de tuin er mee werken.

Minpuntjes

Twee punten vind ik wat minder. Ten eerste het beeldscherm. Dat is in principe van hoge kwaliteit. Het is HD en heeft een resolutie van 1920×1080. Ik vind hem zelf nog al spiegelend. Dat maakt het lastig om overdag in de tuin te werken. Daarnaast is het trackpad kwetsbaar. Op sommige plaatsen moet ik wat harder drukken dan op andere plekken.

Conclusie

Met deze nieuwe generatie Chromebooks van Samsung en Asus wordt de concurrentie vol aangegaan met de traditionele laptops. Wat mij betreft doorstaat de Asus die strijd glansrijk. Ik kan er al mijn werk makkelijk mee doen. Hij is mooi, veilig en functioneel. Ik kan hem zeker aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.