Evernote op school

Evernote is aan een revival bezig onder scholieren en studenten. Dat is onder andere te danken aan een leuke campagne op tiktok. En als Evernote ergens voor geschikt is, dan is het voor het maken van aantekeningen en notities voor, tijdens of na de les of college.

Notities maken in Evernote

Het maken van aantekeningen en notities is de kernfunctionaliteit van Evernote. Bovendien kun je in Evernote je aantekeningen ordenen met hulpmiddelen als notitieboeken, tags en stacks. En of je dat nu echt digitaal wil doen of toch liever handgeschreven…het kan beide. Evernote werkt heel goed met de Apple pencil en als je echt met pen en papier wil werken, dan kun je je handgeschreven notities nog altijd inscannen in Evernote.

Cornell-methode

En een van de beste methoden om notities te maken en stroomlijnen, is het Cornell Notitie-systeem. De methode is gemakkelijk te onthouden en in een handomdraai te implementeren, zowel in een digitale omgeving als op schrift. Dat maakt dat de methode meteen en breed te gebruiken is op scholen en universiteiten. Op deze site wordt de methode op een handige manier uitgelegd.

Evernote en de Cornellmethode

En nu is het mooie dat Evernote in zijn sjablonenbibliotheek een sjabloon voor de Cornellmethode heeft opgenomen. Zo kun je meteen in Evernote aan de gang om via deze methode je notities en aantekeningen nog beter en efficiënter op te maken. Dus je kunt meteen aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.