De Acer chromebook 514 : een next-level-chromebook

Ik heb al vele chromebooks gehad. Van verschillende leveranciers. HP, Asus en ik heb zelfs een Pixel chromebook. Ik heb er op mijn site ook al een paar keer aandacht aan besteed. Maar dat is al weer even geleden. Maar ik heb nog nooit een chromebook van Acer gehad. Daar is nu echter verandering in gekomen.

En dat terwijl Acer een van de weinige hardwarebedrijven is die de line-up van hun chromebooks zeer serieus neemt. Zo zijn op de Enterprise-modellen van Acer direct de zakelijke mogelijkheden van Chrome OS beschikbaar. Zelf heb ik nu een Chromebook 514 met touchscreen voor persoonlijk gebruik.

Een lichtgewicht

En ik moet zeggen…de eerste kennismaking is positief. Het device is licht. Het weegt slechts 1360 gram en daarmee is ie maar 80 gram zwaarder dan de macbook air die ik heb.

Snel en veel opslag

Het toetsenbord voldoet prima. Met backlit natuurlijk. Het scherm is prima in orde. Full HD (1920×1080). Aan de binnenkant zit een Intel core I5 processor wat maakt dat dit apparaat uitermate geschikt is voor het werk wat ik ermee doe. Licht kantoorwerk, mailen, surfen en af en toe een filmpje op Youtube of Netflix kijken. Het gaat allemaal razendsnel. En waar je in het verleden echt bijna niks op je chromebook kwijt kon, heeft dit apparaat een opslagcapaciteit van 256 GB SSD. Net als mijn Macbook Air.

Full HD beeldscherm
Goed toetsenbord en een Intel core I5 processor

Betaalbaar

Het trackpad voldoet. Ook al gaat dat misschien net wat minder vloeiend als op een macbook air. Hinderlijk is dat niet. En als je dan rekent dat ik slechts 560,- voor dit apparaat betaald heb, dan durf ik te stellen dat meer dan 80% van de Nederlandse kenniswerkers met een chromebook toe kunnen. Al met al een prima apparaat waarmee eigenlijk al het normale kantoor-, productiviteits- en thuiswerk gedaan kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.