Een complete make-over voor de Macbook Air

De originele Macbook Air werd uitgebracht in 2008 met een ontwerp dat toen als iconisch werd beschouwd, en sindsdien niet veel upgrades heeft gekregen. Maar daar gaat dit jaar verandering in komen.

Kleurrijk

De Air komt er in vele pasteltinten

Net als de 24-inch iMac komt de nieuwe Air met een heleboel nieuwe kleuren die ze een beetje unieker maken. De nieuwe Air wordt uitgebracht in een selectie van 7 kleuren: blauw, zilver, paars, rood, oranje, geel en groen. Dit waren dezelfde kleuren waarin de nieuwe iMac werd uitgebracht, en Apple lijkt hier vast te houden aan hetzelfde thema.

Ontwerp

De nieuwe Air zal ook worden geleverd met kleinere randen, zoals de nieuwe MacBook Pro. De vraag blijft echter of de nieuwe Air al dan niet met een inkeping zal komen. Veel geruchtenlekkers denken van wel. De Air zou dan een inkeping krijgen die lijkt op die van de nieuwe Pro’s of de iPhone. De nieuwe inkeping zal ook dezelfde nieuwe 1080p-camera bevatten die aan de nieuwe Pro is toegevoegd. Hoewel de randen worden verkleind, blijft het schermformaat hetzelfde, wat betekent dat de laptop waarschijnlijk iets kleiner zal zijn. De nieuwe laptop zal ook een nieuw toetsenbord krijgen dat wit is in plaats van het zwarte dat we al jaren gewend waren, zodat het kan worden een betere match voor de nieuwe kleuren.

De Air krijgt een wit toetsenbord

De chip

De nieuwe Air wordt geleverd met de geheel nieuwe M2-chip, Apple’s tweede generatie chips. Het is een upgrade van de M1 die in 2020 werd uitgebracht. De huidige M1 in de Air wordt geleverd met 2 opties. Je kunt een versie kopen met 7 of 8 GPU-kernen, maar de nieuwe M2 krijgt een upgrade naar 9 en 10 kernen. Dit is echt een grote verbetering betekent voor de nieuwe chips.
Het totaal aantal cores zal dus niet drastisch toenemen, maar het vergroten van het totaal aantal cores is niet de enige methode om een ​​processor te verbeteren. De chip zal waarschijnlijk de eerste van Apple’s chips zijn die overstapt van de momenteel gebruikte 5nm-architectuur naar de nieuwe en betere 4nm-architectuur, en met een upgrade naar een kleinere architectuur komt er doorgaans ook meer vermogen en een betere energie-efficiëntie, wat betekent dat de nieuwe chip echt iets zal zijn om naar uit te kijken.

De Air krijgt de nieuwe M2-chip

Het scherm

De nieuwe Air zal ook worden geleverd met een veel beter scherm. Het scherm zal van dezelfde kwaliteit zijn als het scherm dat onlangs verscheen in de nieuwste Macbook Pro’s. Dat houdt in dat de Air een betere kleurweergave krijgt, dieper zwart en een hoger contrast. Dit betekent ook dat het nieuwe scherm niet dezelfde inbrandproblemen zal hebben als het oudere OLED-scherm.

Magsafe

Apple’s nieuwe MacBook Pro’s kwamen met veel meer beschikbare poorten. En de Air zal ook een upgrade krijgen, maar een veel kleinere. De nieuwe Air wordt geleverd met dezelfde 2 Thunderbolt-poorten en koptelefoonaansluiting, maar hij krijgt ook een MagSafe-poort. Dat is een echte aanwinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.