De Acer chromebook plus 514 in de spotlight

Sinds een maand heb ik een Acer chromebook plus 514. En ik moet zeggen…hij bevalt me uitstekend. Voor mij als kenniswerker is dit een device waar ik al mijn werk zonder enige moeite mee zou kunnen doen.

Wat is een chromebook plus precies?

Google heeft z’n types chromebook gecategoriseerd. Praktisch deden ze dat al een tijdje, maar vanaf eind 2023 is dit nu ook formeel geworden. Benieuwd aan welke vereisten een chromebook plus moet voldoen? Dat kun je hier lezen. Als je sowieso meer over chromebooks te weten wilt komen, dan kan ik je de website www.chromebooksenzo.nl van harte aanbevelen.

Technische specificaties

Dit device heeft een AMD Ryzen 5 7520C quadcore processor met 8 GB RAM-geheugen en een opslag van 256 GB-ssd. Voorwaar niet kinderachtig dus. Het heeft een prima 14-inch scherm en een batterijduur van makkelijk 10-12 uur. Dat laatste is echt een verademing in vergelijking met Windows-laptops of sommige Macbooks. Verder heeft deze chromebook aansluitingen voor usb-a (2 stuks), usb-c, een poort voor audio en een hmdi-aansluiting. Qua connectiviteit beschikt dit apparaat over Wi-Fi 6E en bluetooth 5.1.

Sterke punten

De AMD Ryzen 5-processor zorgt voor een soepele ervaring tijdens het uitvoeren van dagelijkse taken. Dankzij de uitstekende batterij kun je makkelijk vele uren productief bezig zijn. Het toetsenbord is comfortabel met fijne aanslag en de instelbare witte toetsverlichting maakt langdurig typen nog fijner. En tenslotte vind ik het ontwerp gewoon mooi. Een stevige behuizing en toch licht in gewicht.

Punt van aandacht

Ik heb maar een heel klein puntje van aandacht. En dat is het geluid van de ventilator. Iets wat ik wel vaker bij chromebooks meemaak. Nu gelukkig in veel mindere mate dan wat ik wel eens tegen kwam, maar het zou toch mooi zijn als dit helemaal achterwege kon blijven.

Oordeel

Kortom, de Acer Chromebook Plus 514 biedt een mooie balans tussen prestaties, connectiviteit en design, en is ideaal voor productiviteit onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.