Open source notitie-apps

Op deze site verscheen al wel vaker een artikel over notitie-apps. In deze post wil ik een paar notitie-apps de revue laten passeren die gebaseerd zijn op open source.

Joplin

Joplin is een open source notitie-app die beschikbaar is voor verschillende platforms, waaronder Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Het biedt ondersteuning voor het maken van notities, takenlijsten, afbeeldingen en bijlagen, evenals de mogelijkheid om notities te organiseren in notebooks.

Standard Notes

Standard Notes is een open source notitie-app die beschikbaar is voor verschillende platforms, waaronder Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Het biedt end-to-end encryptie, waardoor notities veilig zijn opgeslagen, evenals de mogelijkheid om notities te delen en te synchroniseren tussen apparaten.

Turtl

Turtl is een open source notitie-app die beschikbaar is voor Windows, Mac, Linux, iOS en Android. Het biedt ondersteuning voor het maken van notities, takenlijsten, afbeeldingen en bijlagen, evenals de mogelijkheid om notities te organiseren in notebooks en deze te delen en te synchroniseren tussen apparaten.

Zim

Zim is een open source notitie-app die beschikbaar is voor Linux, Windows en macOS. Het biedt ondersteuning voor het maken van notities, takenlijsten, afbeeldingen en bijlagen, evenals de mogelijkheid om notities te organiseren in notebooks en subpagina’s.

Cherry Tree

CherryTree is een open source notitie-app die beschikbaar is voor Linux, Windows en macOS. Het biedt ondersteuning voor het maken van notities, takenlijsten, afbeeldingen en bijlagen, evenals de mogelijkheid om notities te ordenen in een hiërarchische structuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.