Minimalisme en budgetcoaching

Budgetadvisering, budgetcoaching, budgetbeheersing…hoe je het ook allemaal wilt noemen draait om het principe van “nooit méér geld uitgeven dan dat er binnenkomt”. Dat is natuurlijk een waarheid als een koe, maar hoe doe je dat nou. Ik zelf benader dit vanuit de hoek van het minimalisme.

Wat is minimalisme?

Minimalisme is – als je het zo leest – een niet zo’n prettig woord. Het ademt de sfeer uit van “verwijderen, weglaten, soberheid”. Eigenlijk allemaal termen die niet op mij van toepassing zijn. Maar sinds ik met deze “beweging” in aanraking ben gekomen, heb ik de term “minimalisme” positief proberen te benaderen. Zie minimalisme niet als iets wat dingen van je wegneemt, maar als iets wat dingen toevoegt. Minimalisme voegt tijd, ruimte en waarde toe aan je leven. Als je het op die manier probeert te benaderen dan kost deze levenswijze je veel minder moeite en dat helpt je ook in financiële zin.

Hoe dan?

Ik zal proberen om door wat kleine en praktische uitvoerbare tips te geven het pad te effenen om je de “minimalistische levenswijze” eigen te maken. En je zult zien als je dat onder de knie krijgt, dan wordt het ook een stuk makkelijker om keuzes te maken in je huishoudboekje. Keuzes die vaak een gunstig effect op je huishoudboekje kunnen hebben en die eigenlijk niet zo heel veel moeite kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.