Google Keep : het invoegen van Drive-bestanden

Al een paar keer besteedden we aandacht aan de notitie-app van Google, Keep. Telkens kunnen we constateren dat Keep er functionaliteit bij krijgt waardoor het steeds meer een volwaardig onderdeel kan gaan uitmaken van de G-Suite van Google.

 

 

Keep-notities in Drive

 

Het was al mogelijk om een Keep-notitie als .gdoc in Drive op te slaan. Daarmee kun je je notities dus op laten gaan tussen al je andere Drive-bestanden. Met de krachtige zoekfunctie die Google binnen al zijn suites heeft, is de ontsluiting en toegankelijkheid van je Keep-notities geborgd. En via de Chrome-extensie van Keep kun je bijvoorbeeld je mail (Gmail) rechtstreeks in een Keep-notitie schieten. Hartstikke handig.

 

Google Keep 1

 

 

 

 

 

 

Drive-bestanden in een Keep-notitie

 

En nu is er ook de mogelijkheid om Drive-bestanden in een Keep-notitie op te nemen. Het is weliswaar een soort van workaround, maar toch. Hieronder zie je hoe het werkt. Je gaat in je Drive naar het bestand dat je in een Keep-notitie wilt hebben. Met de rechtermuisknop klapt het uitrolmenu open en selecteer je de optie “deelbare link ophalen”. Vervolgens ga je naar Keep. Opent een nieuwe notitie en je plakt er de link in. Vervolgens geef je de notitie een titel, eventueel labels en je kunt de notitie nog aanvullen als je dat mocht willen. En klaar is Kees.

 

google-keep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resumerend

 

Stapje voor stapje komt er meer functionaliteit in Keep. Dat is leuk. De concurrentie met Evernote en OneNote kan Keep nog steeds niet aan, maar Keep wordt een steeds volwaardigere notitie-app. Hopelijk besteed Google de komende periode nog meer aandacht aan Keep want er zijn best nog wel wat functionaliteiten aan Keep toe te voegen, zodat je Keep nog verder en beter kunt integreren in de G-suite.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.