Bear notes 2.0…een flinke stap vooruit

Notitie-apps zijn er in overvloed, maar Bear onderscheidt zich van de massa met zijn eenvoudige, intuïtieve ontwerp en krachtige functionaliteiten. En met de release van Bear 2.0 is de app nog beter geworden.

Links en backlinks

Een van de meest opvallende nieuwe functies in Bear 2.0 is de mogelijkheid om notities met elkaar te verbinden. Dat gebeurt via (back)links. Dit is echt de grootste gamechanger in 2.0 wat mij betreft. Hiermee kun je gerelateerde notities groeperen en koppelen, waardoor je snel kunt schakelen tussen verschillende projecten en ideeën zonder focus te verliezen.

Markdown

Versie 2.0 bevat een volledig nieuwe Markdown-editor met tal van nieuwe functies en mogelijkheden. Totaal andere beeldverwerking en uitgebreide Apple Pencil-ondersteuning (op iPads)

Fantastische zoekfunctie

In deze 2.0-versie van Bear zit een geweldige zoekfunctie. In notities, bijgevoegde afbeeldingen en pdf’s. Minimaal vergelijkbaar met Apple Notes en Evernote.

Wat is er (nog) niet?

De enige functie die er (nog) niet is in Bear is de (smart) folder-functie. Die kent Apple Notes bijvoorbeeld wel. In Bear vind ordening in zijn geheel plaats via tags, nested tags en nu dus (back)links. Maar misschien gaat dit nog komen. Zeker als je app zo op tags gebouwd is, dan is de stap naar smart folders zo gemaakt. Zou je zeggen.

Er is dus veel veranderd in deze versie van Bear. Op zich zou een overstap van Apple Notes naar Bear of van Evernote naar Bear te overwegen zijn. Dat advies zou ik bij de 1.x-versie van deze app niet gegeven hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.