20 jaar LibreOffice

Twintig jaar geleden, op 19 juli 2000, kondigde Sun Microsystems tijdens de O’Reilly Open Source Convention in Monterey, Californië de vrijgave van de broncode van zijn StarOffice Suite aan de open source-gemeenschap aan.

Open Office

Zo begon de geschiedenis van de gemeenschap die het OpenOffice-project bijna tien jaar lang heeft laten groeien, tot de aankondiging van de overname van Sun door Oracle.

LibreOffice

In september 2010 richtte dezelfde gemeenschap The Document Foundation op. Deze organisatie is opgericht om het LibreOffice-project vooruit te helpen en het verhaal van de beste open source kantoorsuite voort te zetten.

Versie 7.0 en de toekomst

Dit jaar werkt men dus al 20 jaar aan die open source kantoorsuite. En heel binnenkort zal LibreOffice 7.0 worden aangekondigd. Dat de eerste versie is die Open Document Format 1.3 ondersteunt.

De passie die The Document Foundation al die jaren in dit project heeft gestoken, inclusief discussies over de toekomst van LibreOffice, is een bewijs van hun grote betrokkenheid bij deze beweging. Hopelijk gaat dat de komende 20 jaar niet veranderen. Dan ligt er een mooie toekomst in het verschiet.

Over Edwin Bressers 47 Artikelen
We hebben de hele wereld als bron van data en informatie tot onze beschikking. Om je als kennisprofessional in deze brei staande te houden is soms een opgave. Hoe onthoud je alles? Hoe orden je alles? En hoe richt je je werk daar bij in? Dat is vaak heel persoonlijk. Ik schrijf daar graag over en ik help collega's graag in hun denkproces hierbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.