Het nieuwe design van Gmail

We kennen Gmail natuurlijk allemaal. Het is de grootste mailservice ter wereld. Het heeft meer dan een miljard gebruikers. Heel veel updates geeft Google niet aan dit paradepaardje. Af en toe eens een functionele update. Maar de userinterface is al jaren hetzelfde. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. We gaan op een aantal nieuwe features in.

Snoozen

Een functionaliteit dat een aantal andere mailservices al heeft en wat Inbox van Google ook heeft, komt nu ook naar Gmail. Als je wilt dat een email pas later oploopt, kun je hem snoozen. Dit icoontje zit aan de rechterkant van de onderwerpsregel in de previewmodus van je mail. Het is het eerste icoontje wat je daar aantreft.

Uitschrijven voor spammail

Het wordt een stuk eenvoudiger om je af te melden voor spammail. Als je het mailtje opent, zie je meteen onder de onderwerpsregel de knop om uit te schrijven. Je bent op die manier meteen van ongewenste mail af.

Markeren als ongelezen

Het komt voor dat je een mail die je gelezen hebt nogmaals wilt lezen. Dan is het handig als je die mail als ongelezen kunt markeren. Daarvoor heeft Gmail nu een handig icoontje gekregen. Rechts in de hoek in de previewmodus van je mail staat een aantal van deze icoontjes en daar staat het icoontje om te markeren als ongelezen als 5e van links ook bij.

Google Taken

In de rechter kantlijn zit nu een handige integratie met Google Calendar, Keep en Tasks. Recent heeft Google zijn takenapp ook geüpdatet. Je kan nu dus afspraken inplannen, notities maken of een taak vastleggen zonder dat je Gmail hoeft te verlaten.

Preview bijlagen

In de oude versie van Gmail zag je hooguit een paperclip als icoontje voor een bijlage. Je moest de mail openen om vervolgens bij de bijlage te kunnen. Dat is nu ook verbeterd. Nu wordt onder de onderwerpsregel het bijlage-icoontje al getoond. En zonder de mail te openen, kun je wel de bijlage openen en deze bijlage in de previewmodus bekijken.

2 Antwoorden op “Het nieuwe design van Gmail”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.